YLEISINFOA: M A N G A

Ginga Nagareboshi Gin on Hopeanuolen alkuperäinen nimi ja mangat ovat myös ilmestyneet sillä nimellä. Yoshihiro Takahashi loi tarinan koirista, jotka taistelevat suuria karhuja vastaan vuonna 1983. Siitä tuli suuri menestys Japanissa. Yoshihiro olikin ensimmäinen, joka loi ns. pentusankarin. Myöhemmin Yoshihiro teki Ginga Nagareboshille jatkoa. Ginga Denetsu Weed (Ginga Legend Weed) mangan ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 1999 ja siitä on käännetty ensimmäiset 3 osaa englanniksi. Nyttemmin on myös julkaistu Ginga Legend Riki niminen manga, jossa kerrotaan Hopeanuolen isästä Rikistä. GNG-mangoja on ilmestynyt vaihtelevasti viidestä 18:sta volumea (tarkemmat tiedot julkaisuista löytyy vasemmasta navigoinnista kohdasta Mangojen kannet) ja ne on käännetty anoastaan japaniksi, koreaksi ja kiinaksi. Mangat poikkeavat hieman sisällöltään animesta. Anime loppuu Suureen taisteluun, mutta manga jatkuu pidemmälle ja Suuren taistelun jälkeen kuvioihin tulee mukaan susia. Manga on myös verrattain raaempi kuin anime, eli sitä ei suositella kovin nuorille.


A n i m e

Vuonna 1986 Toei Animation teki Ginga Nagareboshi Ginistä 21 jakson pituisen tv-sarjan. Animestakin tuli menestys ja sitä esitettiin myös Koreassa. Suomeen ja Ruotsiinkin (Ruotsissa nimellä Silver Fang) Hopeanuoli eksyi vuonna 1989. Siitä leikattiin kaikki raa'immat kohdat pois, jotta anime soveltuisi lapsille. Ensimmäisenä Suomessa Hopeanuolen julkaisi Screenet Ay/1989, jonka jälkeen tulivat Oy Backlund & Co Ab/1994 ja Future Film 1996 julkaisut. Future Film julkaisi leikkaamattoman Hopeanuolen joulukuussa 2003 viiden DVD:n boksina suomenkielisin tekstein. Japanilaiset saivat oman DVD-boksinsa sarjasta vasta toukokuussa 2008.


M u u t a

Hopeanuolesta on ilmestynyt Japanissa myös paljon oheistuotteita, esimerkiksi pehmoleluja, avaimenperiä, leimasimia, figuureja, keräilykortteja, tarroja, kuuntelukasetteja, lautapelejä yms.

For updated information, please visit SilverFang.net
Full legacy website can be found at Web Archive